Bracke Aandrijfspecialist

Over ons

Bracke is al ruim 50 jaar een gekend familiebedrijf uit de buurt van Antwerpen. Erkend specialist op het vlak van aandrijvingen. De dienstverlening bestaat ondermeer uit leveren, herwikkelen, repareren en reviseren van elektromotoren, tandwielkasten, pompen en frequentiesturingen. En ook engineering, retrofit, optimalisatie van onderhoud en productieprocessen en spare parts services. Onze klanten zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren zoals cementbouw, chemie, farma en (dieren-) voeding.

De werkplaatsen in drie vestigingen beschikken onder meer over een wikkelaarij, afdeling verspaning en een balanceerbank met een capaciteit van 7 meter aslengte. Voor de retrofitactiviteiten hebben we beschikking over een afdeling engineering en kastenbouw. Ook op locatie kunnen we ontzorgen met diagnostiek en inspectie.

Op Maintenance Antwerpen 2020 focussen we op Retrofit en onze nieuwe innovatieve Smart Motor Services: Smart Motor Sensor en Spare Parts Service.

Asset reliability met Smart Motor Sensor

Asset reliability of het streven naar zero ongeplande downtime komt in bereik dankzij Smart Motor Sensor. Met het krachtig intelligent zelflerend en cloud-based platform wordt onderhoud van elektrische aandrijvingen en generatoren nu slimmer, efficiënter en beheersbaarder.
De Smart Motor Sensor Service maakt het mogelijk om op afstand de status van het systeem te laten bewaken en op basis van een combinatie van de gemeten en geweten parameters en patronen een voorspellende onderhoudsanalyse uit te voeren. Met als bijkomend resultaat: onderhoud of vervanging zodra dit nodig is, niet eerder.

Deze innovatie wordt door Bracke Aandrijfspecialist in 2020 op de markt gezet in België en Nederland. De sensor past vrijwel op elke nieuwe en bestaande laagspanningsmotor en heeft geen extra bedrading nodig enkel een WIFI verbinding, plug and play dus.

Efficiënter voorraadbeheer en onderhoud met Spare Parts Service

De spare parts service van Bracke Aandrijfspecialist garandeert een soepele en snelle levering van onderdelen en dus een optimale beschikbaarheid van jouw machines of machinepark. Het antwoord op uw behoefte naar beheersen van uw onderhoudskosten.

In uw nieuwe of gereviseerde reserve aandrijvingen zitten lagers die na te lang stil liggen in uw voorraad in faling kunnen gaan. Gespecialiseerd en tijdig onderhoud is de belangrijkste voorwaarde voor betrouwbare onderdelen.

Wij verzorgen de revisie en het onderhoud en bieden voorraadbeheer aan van alle of bepaalde cruciale reserveonderdelen. We starten met een grondige inventarisatie van uw huidige voorraad, wat je nodig hebt en in welke mate we kunnen standaardiseren en optimaliseren.

Met onze spare parts service beschikt u over de juiste onderdelen op het juiste moment, op de juiste plaats met minder kosten. Indien gewenst vergezeld van de gepaste monteur om het onderdeel bij u te installeren.

Retrofit, zo goed als nieuw maar wel goedkoper.

Retrofit, het aanpassen of renoveren van bestaande machines en werktuigen zodat deze voldoen aan de huidige eisen. Het is een oplossing voor klanten met machines die mechanisch nog in orde zijn, maar een verouderde besturing hebben. Dit uit zich bijvoorbeeld in veel uitval, regelmatige storingen of langere omsteltijden. Ook zijn er klanten die streven naar de inzet van minder personeel, die energiebesparing willen realiseren of moeten voldoen aan strengere kwaliteits- of productievoorwaarden.

Wat uw reden ook is voor een retrofit, we bespreken deze graag met u. Vervolgens doen we een voorstel op maat om uw machines klaar te maken voor de toekomst. Bij retrofit beschouwen wij duurzaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit als de belangrijkste prioriteiten. In onze voorstellen nemen wij zowel hard- als software mee. Uiteindelijk voeren we de complete retrofit in eigen beheer uit: van het allereerste gesprek tot en met het ontwerpen, programmeren en realiseren.

Met retrofit realiseert u een aantrekkelijke besparing, omdat u niet in een nieuwe machine hoeft te investeren. Vaak is retrofit een interessant alternatief als haast geboden is. Bijkomend voordeel van retrofit is de beperkte ecologische footprint wegens hergebruik van zoveel mogelijk onderdelen.

Gemarkeerd product

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top