Qlayers

Over ons

Qlayers is een Nederlandse hightech scale-up die geautomatiseerde coatingoplossingen ontwikkelt voor grote industrieën zoals opslagtanks, windturbines en schepen. Hun robottechnologie stelt coatingaannemers in staat om de beperkingen van handmatig coaten te overwinnen en onderhoudsprojecten op een efficiëntere en veiligere manier uit te voeren.

Alle robots zijn uitgerust met het gepatenteerde spuitkapsysteem dat overspray elimineert, waardoor het spuitproces veiliger wordt voor werknemers en het milieu. De technologie zorgt ook voor een hoge verfoverbrenging van ongeveer 90%, waardoor verfafval en dus kosten worden beperkt.

Tijdens het applicatieproces kunnen de werknemers de robot vanaf een veilige afstand op de grond bedienen met behulp van een gebruiksvriendelijk besturingssysteem, terwijl ze live rapporten ontvangen over parameters zoals laagdikte, coatingsnelheid en temperatuur. Deze halfautomatische coatingtechniek vermindert het aantal werkuren op gevaarlijke hoogtes tot wel 80%, waardoor de risico’s op mogelijke verwondingen, als gevolg van het werken op hangbruggen en steigers, tot een minimum worden beperkt.

Sinds de eerste testpilot eind 2019 zijn onze 10Q-robots ingezet bij meerdere demonstraties en coatingprojecten in tankterminals in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Voor meer informatie over onze technologie en diensten bent u van harte welkom in onze expositieruimte in de robot demo zone of kijk op onze website www.qlayers.com!

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top