Bouw grootste zonnepark van de Benelux gestart

Beschrijving

In het Limburgse Lommel is de bouw gestart van het Kristal Solar Park. Over 9 maanden moet het grootste zonnepark van de Benelux klaar zijn. BCS Swinnen neemt in opdracht van ENGIE Fabricom de facility building en de omgevingsaanleg voor zijn rekening.

Engie Fabricom schakelde BCS Swinnen in voor de bouw van de facility building. Het gebouw van 300 m2 per bouwlaag is een ontwerp van architectenbureau MINT uit Lommel. In de kelder vertrekken de kabels en worden de spare parts van de zonnepanelen opgeslagen. Het gelijkvloers bestaat uit de schakel- en transformatorruimte. Op de bovenverdieping wordt een onthaal met educatieve ruimte en controlekamer ingericht. Om het educatief karakter te benadrukken, krijgt de schakelruimte trouwens een glaspartij zodat bezoekers bij een rondleiding op het terrein ook naar binnen kunnen kijken. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Naast het gebouw staat BCS Swinnen ook in voor de aanleg van de omgeving met parkings die uitgerust worden met elektrische oplaadpunten. Het is nu eenmaal een duurzaam project!

Scroll naar top