NL

10u00 – 10u45

Het ongeplande plannen: hoe zorgt een proactieve aanpak van hydraulische slangen voor meer controle?

 

Bedrijven die hydraulische slangen gebruiken, worden vaak geconfronteerd met storingen die hun productieproces verstoren. Hoewel deze slangen net zo belangrijk zijn als andere kritische slijtageonderdelen, worden ze tijdens onderhoudsactiviteiten vaak over het hoofd gezien, waardoor ze één van de zwakkere schakels in het proces zijn.

Wanneer een hydraulische slang breekt of beschadigd raakt, is er een variabele hoeveelheid ongeplande stilstandtijd totdat de slang kan worden gerepareerd. Daardoor moeten onderhoudstechnici noodgedwongen de activiteiten stoppen en wachten tot een slangtechnicus de slang komt vervangen, met als gevolg variabele stilstandtijden, hoge kosten voor vervanging en het verlies van olie.

De winnende oplossing is een transitie van traditioneel reactief onderhoud naar een proactieve voorbereiding van de reparatie en het onderhoud van hydraulische slangen. Door proactief controle te nemen over slangen beperken bedrijven stilstand, materiaal- en arbeidskosten en reduceren ze milieu- en veiligheidsrisico’s.

Wil je weten hoe je proactief controle kunt nemen over je hydraulische slangen? Neem dan deel aan onze masterclass en ontdek de best practices voor een proactief beheer.

Leerinhoud
– Kennis van waarschuwingssignalen voor een proactieve aanpak
– Inzicht in factoren die leiden tot slang falen
– Introductie in wetgeving ISO 12100 / EN 292 — EN 982
– Mogelijke gevolgen van slang falen op vlak van machinebeschikbaarheid, veiligheid, kostenefficiëntie en duurzaamheid

Onze expert
Benny Knapen is Product Expert Hoses & Couplings bij Dexis Belgium en helpt bedrijven van alle soorten en maten met het optimaliseren van hydraulische connecties waardoor kostbare stilstand en reparaties worden voorkomen. Met zijn praktische adviezen en oplossingen wil hij bedrijven in staat stellen om slangen proactief te managen en naar een hoger niveau tillen.

Met méér dan 20 jaar ervaring in hydraulische toepassingen heeft Benny een uitgebreide kennis en expertise opgebouwd over het ontwerp, de installatie en het onderhoud van hydraulische systemen.

Geïnspireerd door zijn ervaringen, ontwikkelde hij ook tal van trainingen die worden gekenmerkt door een unieke mix van technische expertise en boeiende verhalen, waardoor zelfs de meest complexe concepten toegankelijk worden voor een publiek van alle niveaus.

In zijn komende masterclass over ‘hoe zorgt een proactieve aanpak van hydraulische slangen voor meer controle?’ zal Benny dieper ingaan op de voordelen van een proactieve benadering van hydraulische slangen. Hij geeft praktische tips over hoe bedrijven slangen efficiënt kunnen beheren en onderhouden en zal laten zien hoe dit kan leiden tot minder stilstandtijd en lagere reparatiekosten.

Benny Knapen

Chris van den Belt

Chris kwam in 2009 bij Ultimo in dienst na enkele jaren ervaring als Projectleider bij een ander software product bedrijf. Hij is bij Ultimo begonnen als Product Owner en heeft samen met klanten en het ontwikkelteam een belangrijke rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van het product en de totstandkoming van vele modules. Sinds 2020 is Chris als Team Leader Product Management verantwoordelijk voor de productstrategie en roadmap en heeft als Product Manager een focus op de marktsegmenten Manufacturing en Logistics. Wat Chris drijft: zien hoe (onderhouds)organisaties volwassener en veiliger worden met behulp van onze software.

Scroll naar top