Quick wins voor het optimaliseren van de energie-efficiëntie en verhogen van de veiligheid bij het gebruik van perslucht

Processen die perslucht gebruiken zijn ideale kandidaten om zowel energie te besparen als de veiligheid te verbeteren. Door hierop te focussen en verbeteringen aan te brengen, kan er significante vooruitgang geboekt worden op beide gebieden. Ondanks dat perslucht doorgaans slechts 5 à 10% van het energieverbruik in een productieomgeving vertegenwoordigt, is het een terrein dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel enorm veel voordelen biedt op het gebied van energiebesparing en veiligheidsverbeteringen.

Het optimaliseren van persluchtgebruik is niet alleen relatief eenvoudig, maar de investeringen verdienen zich ook snel terug. Maar welke stappen zijn er precies te nemen en waar liggen de quick wins? Door machines beter te ontwerpen, componenten nauwkeuriger te specificeren en persluchtlekken systematisch op te sporen, kan je aanzienlijke energiebesparingen realiseren en de veiligheid verbeteren.

Tijdens deze masterclass richten we ons op praktische oplossingen en technieken voor het optimaal ontwerpen van het pneumatische deel van machines. We delen quick wins op toepassingsgebieden zoals conditionering, verbindingstechnieken en schakelmechanismen zodat jij direct aan de slag kan.

Scroll naar top