Principes de base de l’inspection des purgeurs de vapeur à l’aide d’ultrasons
UE Systems Europe B.V.

Basisprincipes van condenspotinspectie met ultrageluid

Stoom is niet alleen een van de duurste nutsvoorzieningen in fabrieken, maar is ook een essentieel onderdeel van de productkwaliteit in veel verwerkende industrieën.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Door de hoge energieprijzen en de wereldwijde concurrentie is het noodzakelijk om energieverspilling tegen te gaan en de systeemefficiëntie waar mogelijk te verbeteren. Stoom is niet alleen een van de duurste nutsvoorzieningen in fabrieken, het is ook een essentieel onderdeel van de productkwaliteit in veel procesindustrieën.

Stoomvallen testen met ultrageluid

Wanneer de inspecteur bij de condenspot is, is het aan te raden om, voordat er getest wordt met ultrageluid, eerst de temperatuur te meten met een eenvoudige spotradiometer. Niet alleen zal de temperatuur de inspecteur laten weten of er stoom naar de condenspot komt of niet, maar de temperatuur kan ook gebruikt worden om de stoomdruk te schatten. Als de temperatuur van de condenspot koud is, moet de inspecteur controleren of de kleppen open staan of dat de condenspot buiten bedrijf is gesteld. Als de temperatuur van de condenspot warm/heet is, dan kan de inspecteur de inlaat- en uitlaattemperatuur noteren en verder gaan met het testen met ultrasoon geluid.
Als het aankomt op het daadwerkelijk testen van de condenspotten met ultrasoon geluid, is het belangrijkste dat de inspecteur moet weten welk type condenspot wordt geïnspecteerd. Dit zal bepalen hoe de condenspot moet klinken zodra er contact is gemaakt tussen de condenspot en het ultrasone instrument.

Rapporteren van de resultaten

Nu de inspecteur alle informatie heeft verzameld over de conditie van de geïnspecteerde condenspotten, is het belangrijk om de bevindingen te documenteren. Niet alleen moet de werkingstoestand van de condenspot zoals defect, lekkend of in orde worden gerapporteerd, maar ook het geld dat verloren is gegaan door de defecte of lekkende condenspotten. Om het stoomverliesrapport te genereren in de Ultratrend DMS software van UE Systems, moet de inspecteur de volgende informatie hebben voor elke condenspot.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top