Une journée dans la vie d’un ingénieur IoT d’Inimco
Inimco

Een dag uit het leven van een Inimco IoT Engineer

Van A tot Z: tot het uiterste gaan en een zo breed mogelijke basis bestrijken. Het is moeilijk om IoT-ingenieur Yens De Fraeye in te perken.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Bij Inimco is de rol van een IoT Engineer veelzijdig en dynamisch, met een gevarieerd aanbod aan verantwoordelijkheden en uitdagingen. Yens De Fraeye, een IoT Engineer bij Inimco, is een voorbeeld van deze veelzijdigheid. Hij is graag betrokken bij de hele levenscyclus van een project, inclusief analyse, ontwikkeling, implementatie, onderhoud en ondersteuning. In zijn werk kan hij zijn creativiteit kwijt en zijn expertise in softwareontwikkeling inzetten voor klanten, collega’s en het bedrijf.
Yens’ passie voor software komt voort uit het uitdagende karakter ervan, waardoor hij vanaf nul kan bouwen met minimale middelen en de mogelijkheid om opnieuw te beginnen als dat nodig is. Zijn rol als IoT Engineer brengt veel vrijheid en technische creativiteit met zich mee, een verschil met zijn oorspronkelijke droom om art director in de gamesindustrie te worden.
De belangrijkste functie van een IoT Engineer bij Inimco is het schrijven van software en deze te integreren in verschillende omgevingen en machines, elk met hun eigen protocol. Deze integratie zorgt voor naadloze communicatie en gegevensuitwisseling tussen verschillende systemen. Implementatie en operationeel inzicht zijn ook cruciaal en vereisen kennis van verschillende machinemerken en hun specifieke kenmerken.
Yens gebruikt een breed scala aan tools, waaronder de volledige IoT-stack, Visual Studio, IoT Explorer, Microsoft SQL Manager, Azure-tools en OT-gerelateerde tools zoals Modbus en Kepware. Zijn certificeringen in Microsoft Azure en Kepware weerspiegelen zijn expertise en voortdurende bijscholing.
Belangrijke kwaliteiten voor een IoT Engineer zijn onder andere het overzicht behouden over het hele proces en de impact begrijpen van veranderingen in verschillende stadia. Yens’ rol is in de loop van zijn drie jaar bij Inimco geëvolueerd naar interactie met de klant, projectplanning, verkoopmogelijkheden en 24/7 ondersteuning, waarbij hij soms onconventionele werktijden presteert.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top