Elios 3 indoor inspecties
Skyebase

Elios 3 indoor inspecties

SkyeBase is, als een van de eersten in de Benelux in het bezit van de Elios 3. Deze allround indoor drone is doorslaggevend in haar design en mogelijkheden. Gecapteerde beelden zijn stabieler dan ooit tevoren dankzij de verbeterde kalibratiesoftware.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Indoor inspecties zijn veelvoorkomend bij (industrieel) asset management. Denk hierbij aan de inspectie van allerhande besloten ruimtes zoals tanks, silo’s, hoogovens, rookgaskanalen, (transport) leidingen, riolen, schoorstenen, reactoren, destillatiekolommen, ….)

Vaak worden deze assets nog geïnspecteerd door het plaatsen van stellingen, gebruik van touwtechnieken, hoogtewerkers, plaatsen van manwachten en menselijke toetreding.

Deze inspecties zijn hierdoor niet alleen duur, maar ook gevaarlijk. Meer nog, gebruik van stellingen kan de asset beschadigen.

Om bovengenoemde situaties te voorkomen inspecteert SkyeBase deze assets met een indoor drone.

Daarnaast is deze drone ook inzetbaar voor het opmeten van indoor stockvolumes.

Elios 3
SkyeBase is, als een van de eersten in de Benelux in het bezit van de Elios 3. Deze allround indoor drone is doorslaggevend in haar design en mogelijkheden. Gecapteerde beelden zijn stabieler dan ooit tevoren dankzij de verbeterde kalibratiesoftware. Het ingebouwde gps-systeem verzorgt een centimeter nauwkeurige positiebepaling, ondersteund door een 4K en thermische camera.

Lidar
Doorslaggevend is de lidar payload die SkyeBase onder de drone bevestigd. Hiermee worden nauwkeurige 3D visualisaties gemaakt, zelfs in zeer donkere en stoffige omgevingen. Op deze 3D visualisaties worden defecten geannoteerd en gelokaliseerd. Hiermee kan eenvoudig onderhoud worden besproken met collega’s en belanghebbenden, alsook worden ingepland. Dit op een volledig digitale manier wat werken op afstand mogelijk maakt!

Welke inspecties kan je uitvoeren met de Elios 3?
Deze indoor drone is in te zetten voor visuele inspecties van allerhande defecten, zoals scheuren, vervormingen, corrosie, controle van lassen en de algehele staat van een asset. Ook worden er eenvoudige thermische controles, opmetingen en opmaak van 3D visualisaties door uitgevoerd.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top