L’IoT pour un monde durable – Cas AquaSecurity
Inimco

IoT voor een duurzame wereld – AquaSecurity-klantenverhaal

AquaSecurity innoveert digitaal om het onderhoud van hun installaties makkelijker te maken en tegelijkertijd predictief onderhoud uit te voeren. Voor de realisatie van deze digitale transformatie deden ze een beroep op Inimco's IoT platform.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Aalsterse sprinklerspecialist AquaSecurity vervangt de tweewekelijkse controles van zijn blusinstallaties ter plekke bij de klant door een IoT-systeem, Rosiot. Dankzij Rosiot hoeven technici zich niet langer fysiek te verplaatsen naar de klant om daar de pompinstallatie op te starten – ze doen dat nu vanuit de kantoren van AquaSecurity zelf.
Rosiot biedt zowel voor AquaSecurity zelf als voor de klanten grote voordelen. Niet alleen wordt er een grote tijdswinst geboekt en levert het schrappen van tienduizenden kilometers transport een groot voordeel op in duurzaamheid, er kan ook aan preventief onderhoudt gedaan worden. Anomalieën worden sneller opgespoord en mogelijke problemen kunnen opgelost worden voor ze zich voordoen. Klanten krijgen ook toegang tot de Rosiot-portal. Buiten kantooruren kunnen ze zo makkelijk zien hoe dringend bepaalde alarmen opgevolgd moeten worden.
Rosiot is gebaseerd op het IoT- en Cloud-platform Inimco.Facts. Op iedere pompinstallatie zitten een aantal sensoren. Die meten de zuig-, pers- en systeemdruk, de temperatuur van de koelvloeistof, de lagers en stopbuspakkingen, de ruimtetemperatuur en het niveau van de brandstof. De data worden via LoraWan en 4G naar de cloud gestuurd en opgeslagen in het op Azure gebaseerde Inimco.Facts. Inimco stond in voor de uitwerking van het systeem en zorgde ook voor een plug-en-play oplossing die het AquaSecurity mogelijk maakt alle nieuwe implementaties zelf uit te voeren, zonder interventie van Inimco.
AquaSecurity was het eerste bedrijf in zijn sector dat een dergelijke IoT-oplossing in de markt zette. In een traditionele markt als die van de brandpreventie is dat een uniek gegeven. Rosiot betekent een win-win voor zowel AquaSecurity en zijn klanten, en biedt dankzij zijn duurzaamheid ook een goede bijdrage aan de maatschappij.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top