Ultrasons : Réaliser des économies d’énergie en détectant les fuites d’air comprimé
UE Systems Europe B.V.

Ultrasoon: Energiebesparing door persluchtlekken op te sporen

Met energieprijzen die nog nooit zo hoog zijn geweest, is het nu belangrijker dan ooit voor onderhoudsteams om zich te concentreren op het opsporen van persluchtlekken in hun industriële faciliteiten.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geschat wordt dat meer dan 50% van alle persluchtsystemen energie-efficiëntieproblemen heeft, en verliezen van dergelijke systemen kunnen zeer kostbaar zijn. Ongeveer 30% van alle industriële perslucht gaat verloren door lekkages. Bedenk dat een lek van slechts 3 mm tot 574 euro per jaar kan kosten als het niet wordt opgespoord. Het opsporen en repareren van persluchtlekken kan dus leiden tot enorme energiebesparingen.

Waarom ultrageluid gebruiken voor lekdetectie

Door gebruik te maken van de karakteristieken van ultrageluid is het lokaliseren van lekken snel en eenvoudig te doen vanwege:
– Richtinggevoeligheid van de geluidsgolven maakt het lokaliseren van de bron eenvoudig
– Intensiteit van het signaal: hoe dichterbij u komt, hoe meer geluid u detecteert
– Vaste frequentie, waardoor het zelfs in een lawaaierige fabrieksomgeving effectief is om lekkages op te sporen.

Wanneer een gas (lucht, zuurstof, stikstof, enz.) door een lekopening stroomt, genereert het een turbulente stroming met detecteerbare hoogfrequente componenten. Door het testgebied te scannen met een ultrasoon instrument kan een lek door de headset worden gehoord als een ruisend geluid of worden genoteerd op het display/meter. Hoe dichter het instrument bij het lek is, hoe harder het ruisende geluid en hoe hoger de aflezing.

Ultrasone camera’s voor het opsporen van persluchtlekken

Traditionele ultrasone inspectie-instrumenten zijn effectief, maar werken alleen met geluid. Met de meest recente ontwikkelingen in ultrasone technologie voor lekdetectie zijn er ultrasone camera’s beschikbaar waarmee de gebruiker het lek op een scherm kan zien, in real-time. Onderhoudsprofessionals kunnen persluchtlekken (of andere persgassen) gemakkelijk vinden door gewoon de camera aan te zetten en te kijken hoe de locaties van de lekken op het scherm verschijnen. Op deze manier is het mogelijk om snel een groot gebied te bestrijken en een aanzienlijk aantal lekken te vinden, zelfs op een veilige afstand.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top