Renotec: de ideale partner voor industriële renovatieprojecten

Renotec

Met kennis en innovatieve technieken vormen we de ideale partner om industriële bedrijven te ondersteunen in hun renovatieprojecten. We helpen hiervoor ook bij inspecties en vooronderzoeken én het opmaken van een plan van aanpak. Klanten krijgen dus een oplossing aangeboden van A tot Z.

Uiteraard met volledige focus op veiligheid. ASAP (As Safe As Possible) is niet voor niets één van onze bedrijfseigen woorden. De renovatietoepassingen in de industrie zijn trouwens zeer uiteenlopend. En dat is ook de manier van werken: van projectmatig tot raamcontracten. Het overzicht van de verschillende activiteiten zit in een nieuw mooi jasje op onze website. Neem gerust een kijkje.

De werkzaamheden omvatten renovaties aan kantoorgebouwen, inkuipingen, loskades en zelfs koeltorens.

In kantoorgebouwen en loodsen gaat het over grote totaalrenovaties (sanitair, omkleedruimtes, …), kleine onderhoudswerken, gevelrenovatie en asbestsanering. De specialisten van de divisie Leidingtechnieken renoveren waterleidingen en rioleringen. Dit aan de hand van sleufloze technieken. Hierdoor is er minder hinder op de site tijdens de werken: ze zorgen voor een beperking aan omleidingen en een zo kort mogelijke uitvoeringstermijn. Voor de aanpak van operationele units maken we gebruik van fireproofing, opgrouten van sokkels & structuren en het uitvoeren van kwaliteitsvolle betonherstellingen en asbestsaneringen.

De gegarandeerde en continue werking van de logistieke delen van een industriële site zijn van groot belang. Deze worden echter zwaar belast door verkeer, spills, schades, weer en wind. We staan in voor een volledige aanpak: van herstellingen en vernieuwen van vloeren, herstellingen van de loskades en steigers tot coatingsystemen op maat. Dit voor een optimale bescherming van de infrastructuur.

Binnen de dienstverlening zit eveneens een totaalpakket om de levensduur van tankinkuipingen te verzekeren en te voldoen aan de Vlarem wetgeving voor opslag van gevaarlijke producten. Dit omvat o.a. de uitvoering van manuele of gespoten betonherstellingen. Waar nodig, kunnen er injecties en/of voegherstel gebeuren om de waterdichting te verzekeren. Ook chemisch resistente, antistatische en mechanisch belastbare coatings kunnen geplaatst worden, rekening houdend met de brandweerstand. Ook de renovatie van de ondergrondse leidingen en asbestsanering maakt deel uit van het aanbod.

Bij koeltorens kan zowel de binnen- als buitenkant aangepakt worden, van ondergrondse leidingen tot de betonstructuur. We plannen de werken efficiënt en flexibel in tijdens buitendienststellingen. Dit om de veiligheid en werking van de site te garanderen.

Klanten krijgen dus zekerheid als ze voor ons kiezen als partner in hun renovatieprojecten.

Renozine

Je vindt dit artikel in ons eigen magazine, de Renozine. Wil je ook graag 2x per jaar jouw exemplaar in de bus krijgen? Vul dan even het registratieformulier in. 

Renotec logo

Share This Post

Scroll naar top