IOT & PREDICTIVE ANALYTICS

Blog 1 Foto_Predictive Maintenance

“Blogs zijn een realisatie van Walter Bouwen & Suzanne Caes”

Productiebedrijven streven naar een maximale productiviteit met een minimale uitval van installaties. IoT (internet of things) en predictive analytics kunnen daar in de toekomst een belangrijke rol in spelen.

IoT compatibele apparaten verzamelen en bewaren real-time data als druk, temperatuur, debiet, trillingen. Predictive analytics voorziet in algoritmes om deze data te analyseren. De combinatie van beiden geeft operatoren en onderhoudspersoneel de mogelijkheid om de staat van hun machinepark nauwgezet op te volgen.

Fabrikanten werken momenteel aan de ontwikkeling van gesofisticeerde sensoren en krachtige algoritmes die het begrip ‘predictief onderhoud’ een nieuwe dimensie zullen geven. Niet alleen zal de opvolging van machines veel verder gaan dan de traditionele een-op-een trendanalyses maar zullen de machines ook in een bedrijfswijd netwerk, lokaal of mondiaal, verbonden zijn. Op die manier kunnen data van productie-installaties op verschillende sites vergeleken en geanalyseerd worden. Het doel is om de onderhoudsplanning te verbeteren en end-of-life voorspellingen van assets accurater te maken, wat een significante reductie van dure herstellingen en productieverlies oplevert.

Lees hier de volledige whitepaper ‘What IoT and Predictive Analytics Mean for the Fluid Motion Industry’ van pompenfabrikant Flowserve.

Maintenance, Pumps & Valves en M+R, een unieke combinatie van drie industriële topbeurzen, organiseert op donderdag 24 maart 2022 een Masterclass ‘IoT Predictive Maintenance’.

Share This Post

Scroll naar top