L’aéroport de Liège choisit Munters pour l’optimisation des fans
Munters Belgium nv

Liège Airport kiest Munters voor ventilatoroptimalisatie

Benieuwd hoe Liège Airport energieverbruik heeft verminderd en tot 20 ton minder CO2-uitstoot heeft gerealiseerd? Contacteer onze service engineers!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Energiebesparing dankzij ventilatorupgrade
Particulieren en bedrijven overal ter wereld proberen energie te besparen en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. En Liège Airport wilde zijn bijdrage leveren, dus werd een energiebesparingsinitiatief opgestart om de milieu-impact van deze Belgische luchthaven te verminderen.

Optimaal binnenklimaat bereikt met verminderd energieverbruik en CO2-uitstoot
De hoeveelheid energie die nodig is om een comfortabel binnenklimaat te creëren voor passagiers, winkeliers en werknemers is enorm. Onlangs heeft Liège Airport zijn klimatisatie-units voor passagiersterminals gemoderniseerd met behulp van Munters. Twee extractie-units werden geüpgraded en één ventilatorunit werd vervangen, waardoor het elektriciteitsverbruik aanzienlijk daalde en de CO2-uitstoot werd teruggebracht.

20 ton minder CO2-uitstoot en een terugverdientijd van 31 maanden
De oplossing van Munters was om twee NA 2003-units te upgraden en een RZR 15-1000 radiale ventilator met dubbele inlaat te vervangen door 6 EC-ventilatoren. Door de redundantie van de ventilatoren kon Liège Airport de activiteiten in de passagierszone veiligstellen.

De ervaring van Munters en de wens van Liège Airport om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen maakten van dit project een compleet succes. De CO2-uitstoot werd met zo’n 20 ton per jaar verlaagd en dit met een terugverdientijd van 31 maanden.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top