Your partner in the inspection of your assets under water and above water.

CSpect

Inspecties boven water met de revolutionaire ALTUM telescopic pole systems en onder water met Remotely Operated Vehicles. Geen noodzaak meer voor dure duikteams, staging, hoogwerkers, ladders of rope access!

Opgericht in 2018, is Cspect ontstaan als een ingenieursbedrijf met expertise in staalconstructie en scheepsbouw. We hebben aanzienlijke ervaring opgedaan in het domein van niet-destructief testen (NDT) en de bijbehorende uitdagingen. Gedurende de jaren hebben we geleerd dat inspecteurs talloze obstakels tegenkomen bij inspecties op grote hoogtes of dieptes. Om deze problemen het hoofd te bieden, hebben we besloten Cspect op te richten en oplossingen te ontwikkelen die deze uitdagingen aanpakken.

Met Cspect hebben we een stimulerende omgeving gecreëerd om nieuwe en efficiëntere methodes voor NDT en visuele inspectie te verkennen, te ontwikkelen en te testen. Tegenwoordig worden we beschouwd als pioniers op het gebied van nieuwe technieken voor inspectie op afstand

Quote: ‘Ingenieurs die opnieuw technieken voor op afstand inspecteren uitvinden’. Een van onze baanbrekende creaties is de ‘Altum Telescopische Paal’. Met deze paal kunnen UTM-metingen worden uitgevoerd tot wel 20 meter hoogte en visuele inspecties tot een verbazingwekkende hoogte van 24 meter! Daarenboven voeren we ook inspecties uit met onze onder water robots dit zowel op zee als in de binnen wateren. 

Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat de operationele omstandigheden zelden ideaal zijn. Vaak moet roest, verf of vuil worden verwijderd voordat een geldige UTM-scan kan worden uitgevoerd. Bovendien vereisen veel situaties het opzetten van steigers, het gebruik van hoogwerkers, of het gebruik van ‘rope access’. Om deze complexiteiten aan te pakken, hebben we de Altum Telescopische Paal ontworpen – een slechts 5 kg wegende paal die kan worden uitgeschoven tot maar liefst 24 meter. Bovenop de Altum kunnen modules worden geplaatst die verwisselbaar zijn: de Slijpmodule, de Visuele module en de UTM-module. Deze benadering betekent een revolutionaire verandering in de uitvoering van UTM- en visuele inspecties.

En last but not least: ons systeem kan worden bediend door de werknemer ter plaatse, zonder dat deze een robotingenieur of een gelicentieerde piloot hoeft te zijn. Bediening door slechts één persoon is mogelijk.

Naast de inspecties boven water, zijn we ook gespecialiseerd in de inspecties onder water. Hier kunnen we heel snel visuele inspecties uitvoeren ook met bijna geen zichtbaarheid. 

We kunnen ook staal dikte meten onder water, afstanden opmeten, PH metingen uitvoeren en objecten oppikken. Hiervoor gebruiken we ROVs (Remotely Operated Vehicles).

BASF, Jan de Nul, Deme, Arcelor Mittal, CMB, Eurochem, Oleon, De Watergroep, Aquafin, Norther, 
C-power, Parkwind, Otary, de havens van Brugge en Zeebrugge, Engie, zijn maar enkel van onze klanten…

 

Share This Post

Scroll naar top